dijous, 7 d’abril del 2016

COLOR LLUM I COLOR PIGMENT


Moltes vegades anomenem directament colors a les pintures amb les quals treballem o a les tintes amb les quals imprimim un llibre. Per açò, convé saber distingir, quan parlem de color, si ens estem referint a la sensació de color que rebem en veure o als colors que podem utilitzar amb les diferents tècniques (les pintures).

Al color que veiem li anomenem color llum (recorda el dibuix on està representat el fenomen que ha d'ocórrer perquè nosaltres puguem veure el color). Un exemple d'imatge generada mitjançant exclusivament color llum és qualsevol de les que podem veure al televisor o al monitor de l'ordinador.



A les tintes i altres substàncies que necessitem per a acolorir (per a aconseguir que les superfícies ens donen la sensació de determinat color, vegem determinat color) els denominem color pigment. Quan treballem a l'aula de plàstica, utilitzem diversos tipus pintures: llapisses, retoladors, ceres, aquarel·les, etc., però en tots els casos es tracta de color pigment.


És important fer aquesta distinció perquè el comportament del color és diferent segons siga llum o pigment, per exemple, a l'hora de fer barreges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada