dijous, 7 d’abril del 2016

NATURALESA FÍSICA. L'EXPERIMENT DE NEWTON.


Com ja sabem, la llum és energia que es propaga per l'espai, en forma d'ones electromagnètiques. De tot l'espectre electromagnètic existent, és a dir, d'entre tots els diferents tipus d'ones electromagnètiques, nosaltres som capaços de percebre visualment només una xicoteta part. Al conjunt d'ones que som capaços de veure l'anomenem llum blanca o visible, i a la resta llum negra. 


 
La llum blanca està, doncs, composta per la suma de totes les radiacions electromagnètiques que és capaç de percebre l'ull humà. Per aquesta raó poden produir-se fenòmens com l'aparició de l'arc de Sant Martí (per la descomposició de la llum del Sol en travessar les gotetes de pluja).  

Isaac Newton va dissenyar un experiment amb el qual demostrar açò últim: va fer travessar un prisma de quars per un feix de llum, de manera que la llum es descomponia en els set colors de l'arc de Sant Martí; a continuació va fer passar la llum per un segon prisma que ajuntava de nou els colors, observant que obtenia de nou un feix de llum blanca.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada