dijous, 7 d’abril del 2016

LA PERCEPCIÓ DEL COLOR


Una font de llum dirigeix la seua energia (la seua llum) cap a un objecte. La llum que li arriba ho il·lumina. Què vol dir que ho il·lumina?: que una part de la llum que li ha arribat ha sigut reflectida per la superfície de l'objecte en totes les adreces; part d'aqueixa llum reflectida arriba fins als nostres ulls. Gràcies a açò podem veure.

Quan la llum entra en contacte amb la superfície de les coses (les il·lumina) fa possible que puguem veure-les, ja que una part d'aquesta llum que reben els cossos és reflectida fins als nostres ulls. Però aquesta llum reflectida, a més, ens envia la informació necessària perquè nosaltres puguem veure el color. Els cons, unes cèl·lules que es troben en la nostra retina, són els que organitzen i processen la informació que després envien al cervell, provocant la sensació de color. Realment és el nostre sistema visual qui produeix els colors a partir de les llums reflectides.


El color és, per tant, la sensació que tenim com a resultat de la impressió que produeix la llum en l'ull. Aquesta llum pot ser captada de manera directa des de la font emissora (per exemple el sol, o una bombeta), o bé després d'haver “xocat” amb un cos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada