dijous, 7 d’abril del 2016

COLORS PIGMENT. SÍNTESI SOSTRACTIVA.


Colors pigment són, com déiem anteriorment, les pintures i tintes. 

Aquest tipus de color és, per tant, el que ens interessa estudiar en profunditat en aquesta assignatura, ja que constitueix una eina fonamental de la creació plàstica.


ELS COLORS PIGMENT PRIMARIS

Els tres primaris són el CIAN, el GROC i el MAGENTA. Aquests tres colors és impossible aconseguir-los a partir de la barreja d'uns altres.


ELS COLORS PIGMENT SECUNDARIS
 
Els colors secundaris són: el VERMELL (ROIG ATARONJAT, resultat de barrejar el magenta i el groc en proporcions iguals), el VERD (mescla de cian i groc) i el VIOLETA (de la barreja de cian i magenta).





El resultat de barrejar dos colors pigment es sempre un tercer color més fosc que els anteriors. Per això la barreja de colors pigment s'anomena sostractiva.

Teòricament, combinant els tres colors primaris en igual proporció s'obté el negre

En la realitat aquest negre és molt dificil d'aconseguir, perquè hauríem de poder contar amb pigments d'una qualitat perfecta i fer barreges perfectes. És per això que, en impremta, sovint s'empren tintes de quatre colors (quatricromia) que conformen el model de color CMYK (de l'anglés "Cyan, Magenta, Yellow and Black", és a dir, cian, magenta, groc i negre).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada